Welkom in Herentals, de groene historische hoofdstad van de Kempen

WANDELEN À VOLONTÉ
Het historische stadscentrum, de Kempense Heuvelrug, de valleien van de Kleine Nete en de Aa, … Trek je wandelschoenen aan en ontdek Herentals in al haar veelzijdigheid. Geniet van het weidse uitzicht op de Toeristentoren, van bosen heidegebied, landduinen, vennen, rivieren en kanalen. De natuurgebieden rond o.a. Heiberg, Snepkensvijver, het Zwart Water of Vuilvoort zijn prachtig in elk seizoen.

Benieuwd naar het erfgoed dat getuigt van het rijke verleden van Herentals? Zet dan zeker de bewegwijzerde historische stadswandeling op je programma. Deze kan je zowel met als zonder gids doen. Wil je meer informatie over de Herentalse natuur of haar erfgoed of ontdek je hier graag eens nieuwe plaatsen? Dan is een wandeling op maat met een ervaren stads- of natuurgids ideaal. De dienst cultuur en toerisme helpt je graag met specifieke wensen.

Een overzicht van bewegwijzerde of gegidste suggestiewandelingen vind je op www.herentals.be/toerisme of in het infokantoor. Stippel je liever zelf je tocht uit, dan kan dit via www.wandelknooppunt.be of de wandelknooppuntenkaart van de Kempense Heuvelrug. Deze werd eind 2023 vernieuwd en is verkrijgbaar in het infokantoor.

BEGELEIDE HERFST- EN WINTERWANDELINGEN
Van 1 oktober 2023 tot en met 17 maart 2024 kan je elke zondag (uitgezonderd in december) gratis wandelen onder begeleiding van een gids. De wandelingen vertrekken vanuit Herentalse horecazaken en komen hier ook aan. Ze vertrekken stipt om 14 uur en duren zo’n 2 uur. Er is telkens keuze uit een gewone wandeling of een tragere wandeling, geschikt voor families met kinderen of mensen die het rustiger aan willen doen. Enkele wandelingen zijn specifiek toegankelijk voor kinder- en rolwagens. Wie aan minstens vijf wandelingen deelneemt, maakt kans op een prijs. De volledige kalender vind je op www.herentals.be/nieuws/winterwandelingen.

Veel wandelplezier.

Dienst cultuur en toerisme
Grote Markt 35 - 2200 Herentals
+32 14 21 90 88
toerisme@herentals.be
www.herentals.be/toerisme