Wandelplezier voor iedereen in Ravels

Wie zijn wandelschoenen aantrekt voor een ontspannende natuurwandeling in Ravels passeert heide en vennen, en hoort hoe herfstbladeren knisperen in de bossen. Wees verwonderd door de veelzijdige landschappen.

RAVELS MOOISTE (10 KM)
Geïnteresseerd in lokale geschiedenis? Dan is Ravels’ Mooiste een absolute aanrader. De start is bij GC De Wouwer en via de groene velden kom je aan het Ravels Heike. Vanaf hier word je meegenomen in de geschiedenis van de grafheuvels uit “Het verhaal van Vlaanderen”. Ze dateren van de 7de eeuw voor Christus. Behandel ze dus met respect.

Daarna biedt visvijver Het Speeksel een uitzicht op het NAVO-vliegveld. Nu gebruikt door verschillende zweefvliegclubs, maar doet ook dienst tijdens militaire oefeningen. Geniet achteraf van een drankje en/of maaltijd in Taverne De Wouwer.

Vertrek- en aankomstplaats: GC De Wouwer, Kloosterstraat 4
Knooppunten: 83-75-76-15-66-65-64-63-78-79-9-16-10-80-81-82-83

TULDERWANDELING (9,4 KM)
Ontdek de uitgestrekte natuur in het grensgebied tussen Poppel en het Nederlandse Landgoed De Utrecht. De wandeling is vernoemd naar het voormalige buurtschap Tulder en neemt je mee langs één van de mooiste en omvangrijkste natuurgebieden van Nederland. Je vindt er ook een aansluiting met de themaroute rond de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel. Volg de zwarte paaltjes met groen-gele bordjes of download de gpx op onze website.

Vertrek- en aankomstplaats:’t Jachthuis, Tulderheyde 24
Knooppunten NL: 34-31-32-16-15-35-33-34

WANDELEN OP WIELTJES (4,7 KM)
Voor mensen die minder mobiel zijn, (groot)ouders met een kinder- of bolderwagen, of voor de kleintjes op hun step, biedt Ravels een wandeling langs rustige en autoluwe wegen. Deze start aan het rusthuis Onze-Lieve-Vrouw van de Kempen. Voorheen hadden de Gasthuiszusters van Turnhout deze site ingericht met een preventorium en een park met speel- en oefentoestellen. Helaas bestaat dit niet meer. Al is dit nu wel de startplaats voor deze wandeling in een prachtige omgeving. De zilverkleurige markeringsnagels op de grond wijzen je de weg.

Vertrek- en aankomstplaats: OLV van de Kempen, O.L.Vrouwstraat 3
Knooppunten: volg de zilveren wegmarkeringsnagels

VVV Toerisme Ravels
Kloosterstraat 4, Ravels
+32 14 65 21 55
www.toerismeravels.be