Van klein tot groot in Dessel

DRAKENWANDELING (3,3 KM)
De Drakenwandeling is een leuke tocht die beweging combineert met leesplezier. Wandelen, lezen, spelen én luisteren. Tijdens deze tocht kom je borden tegen waarop je telkens een deel van het verhaal kan ontdekken. Als je ook de bijhorende opdrachten kan uitvoeren, mag je door naar het volgende bord. Je kan het verhaal niet enkel lezen, maar ook beluisteren. Scan de QR-code en laat je betoveren door het luisterspel.

De drakenwandeling is gratis toegankelijk en start op de parking van het Campinastrand, Zanddijk 62a. Startpunt is eindpunt.

Heb je na de wandeling nog energie over? Dan ben je welkom in de gratis speeltuin of de zwemvijver (betalend) van het Campinastrand. Je kan hier ook terecht voor een drakendrankje. Als je drakenbuik begint te grollen, dan kan je in Brasserie Vijverzicht terecht voor een stevige drakenhap.

Praktische info:
3,3 km voor +/- 2 uur wandelen
De wandeling is leuk voor de hele familie, het verhaal voor kinderen tussen 3 en 10 jaar. Geschikt voor kinderwagens, al zal je soms wel moeten trekken en duwen. Bij regenweer draag je best laarzen.

VIJVERPAD (5,6 KM)
Geniet op ons Vijverpad van mooie natuur en stilte. Op de gemeentelijke vijvers vinden knobbelzwanen,ganzen en eenden hun stek. Vaak is ook de grote zilverreiger, een witte reiger met gele snavel, op het appel. Vanachter de kijkwand heb je zelfs kans dat je een ijsvogel kan zien. Bij lage waterstand van de grote vijver kunnen er kokmeeuwen broeden. Onderweg passeer je een vistrap, prachtige dreven en wandel je een stukje langs het kanaal.

Praktische info:
Meestal aardewegen, niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
Mits enige inspanning kunnen kinderwagens mee.

IETS LANGER WANDELEN?
Voor een mooie wandeling van ongeveer 10 km met vertrek vanaf het Campinastrand of het Vijverzicht: 91-50-90-32-31-34-33-36-37-2-84-85-60-64-69-48-47-70-71-30-92-91. Deze wandeling steekt de voetgangersbrug over, gaat over knuppelpaadjes en dan via het kanaal, langs de bunkers, vistrap en de vijvers terug naar het vertrek.

Meer ontdekken over wandelen in Dessel? www.dessel.be/wandelen

Dienst Toerisme
Hannekestraat 1 - 2480 Dessel
+32 14 38 99 32
toerisme@dessel.be
www.dessel.be/toerisme