Van een ongezien streetartparcours tot prachtige natuur, ontdek Turnhout

Of het nu met je gezin, je partner of met een volledige groep is. In Turnhout kan je terecht voor prachtige wandelingen in de natuur of een inspirerende trip door de stad.

KIND MET INKTVLEKKEN
Tijdens de zomer van 2023 opende er een bijzonder nieuw parcours in hartje Turnhout: Kind met inktvlekken. Dit ongeziene streetartverhaal neemt je mee terug in de tijd, toen Turnhout het epicentrum van de Belgische drukindustrie was. Het parcours begint aan het Speelkaartenmuseum en neemt je vervolgens mee langs tien originele kunstmuren. Ze vertellen het verhaal van de 11-jarige Senne: een jonge Turnhoutenaar in het jaar 1892 die in één van de vele drukkerijen werkt. Het leven is er hard, de dagen lang en het werk vuil. Als hij zich op een doodgewone werkdag naar de drukkerij rept, verandert zijn leven voorgoed. 

Het parcours telt zo’n 4,5 kilometer en is ook geschikt voor kinderen, ouderen en rolstoelgebruikers.Koop je startpakket met gadget en leuk voordeel bij Toerisme & UiT of de stedelijke musea. Meer informatie? Neem dan zeker een kijkje op www.kindmetinktvlekken.be.

TURNHOUTS VENNENGEBIED
Vertoef je liever in de natuur? Op een boogscheut van het centrum vind je het Turnhouts Vennengebied, een uniek natuurgebied vol zeldzame fauna en flora. Geniet van een prachtig uitzicht op de uitkijktoren aan het Bels Lijntje of laat je begeleiden door de vele wandelroutes en talrijke knooppunten. De ideale startplaats van je wandeling is de gezellige Klein Engelandhoeve.

WINTERWANDELINGEN
Tijdens de winterperiode trakteren we je met uitgestippelde winterwandelingen op prachtige taferelen in de natuur. Maar ook ‘Turnhout by Night’ mag je niet missen. Een belevingsvolle winterwandeling met animatie en verlichting doorheen de stad. Tijdens de wandeling ontdek je allerlei unieke plaatsen waar je anders geen toegang tot hebt. Duid alvast zaterdag 20 januari 2024 aan in je agenda.

Benieuwd wat er nog te beleven valt in Turnhout? Neem dan een kijkje op www.visitturnhout.be.

Toerisme & UiT
Grote Markt 44
2300 Turnhout
+32 14 44 33 55
visit@turnhout.be
www.visitturnhout.be