Meer dan 130 km wandelplezier in Ham

De wandelpaden van Ham en buurtgemeente Beverlo-Beringen staan gerant voor autoluwe paden doorheen een schaduwrijk bosgebied. Je wandelt door prachtige landschappen, op zorgvu dig geselecteerde paden, voorzien van een goede bewegwijzering. Zowel de recreatieve als de doorwinterde wandelaar kan hier zijn hart ophalen. De keuze is erg uitgebreid en makkelijk te volgen via de knooppunten. Je bepaalt dus zelf waar je naartoe wil en hoelang je tocht duurt. Zo kan je in Beverlo-Beringen de bossen van de zogenaamde ‘Hanenberg’ en ‘het Binnenveld’ verkennen. Maak kennis met de middeleeuwse heerlijkheid, het ‘Land van Ham’. Wandelkaart: 2 euro.

www.ham.be/toerisme
www.beringen.be/wandelen

’T VLIETJE-ALPACA’S
Heb je liever toch een kant-en-klare wandeling? Dan heeft Ham vier wandeltips uitgewerkt, variërend tussen de 4,5 en 10 km. De wandeltip ’t Vlietje-Alpaca’s is er eentje met veel beleving voor kinderen. Een andere wandeltip brengt je dan weer naar de rust en stilte in het natuurgebied Gerheserheide. Een overzicht van de tips kan je vinden op www.ham.be/hallo-ham.

DE VOLKSSPELENWANDELING
Ga op stap met onze trolley, gevuld met leuke volksspelen, en speel met en tegen elkaar. Wie behaalt de hoogste score? Laat de winnaar zich trakteren op een ijsje, een biertje, ... Alles kan. De tocht is 4 km. Reserveer alvast je trolley op www.ham.be/volksspelenwandeling.

KAPELLETJESWANDELING
Een wandeling doorheen de geschiedenis. 15 kapelletjes, met elk een unieke OR-code met info en geschiedenis over de omgeving. De route is 6,5 km en er is een rolstoel- buggytoegankelijk alternatief van 4,5km. www.ham.be/kapelletjeswandeling

DE DUINEN GAAN OP WANDEL (VERNIEUWD)
Ga op ontdekkingstocht doorheen Gerheserheide. Een tocht van een 8-tal kilometer brengt je naar ‘Den Tus’. In de verte hoor je misschien wel een havik, zwarte specht of een nachtzwaluw. Aan de hand van opdrachten en vragen ontdek je meer over de historische site ‘De Schans van Gerhees’ en de dieren van Gerheserheide. Je leert bovendien alles over het leven van de bij. www.ham.be/duinengaanopwandel

VrijeTijdsPunt Ham
Dorpsstraat 17 - 3945 Ham
+32 13 61 10 70
www.ham.be/toerisme