De bijzondere fauna en flora van Geel

WANDELEN IN DE KONINKLIJKE KEMPEN
Dwars door het voormalige Koninklijk Domein der Kempen (her)ontdek je het koninklijke verleden van Retie en Ten Aard. Overal in het landschap zie je sporen van deze geschiedenis. Van de boswachtershuizen en de kasseiweg tot de grafheuvel van baron Coppens en het koninklijk paviljoen aan het kanaal Bocholt-Herentals.
www.visit-geel.be/wandelen-koninklijke-kempen

LANGS MOSSELGOREN EN NEERHELST
Prachtige wandellus langs kleinschalig erfgoed, het kanaal en de natuurgebieden Mosselgoren en Neerhelst. Beginnend en eindigend bij de site van de Molen van ’t Veld. Mosselgoren is een echte natuurmozaïek met loofbossen, rietlanden en een rijke variatie aan biotopen. In Neerhelst vind je een combinatie van natte hooilanden, zandstukken en grasweiden waar je verschillende soorten insecten, vogels en vlinders aantreft. Opgelet, hondjes zijn niet welkom in Mosselgoren.
www.visit-geel.be/langs-mosselgoren-en-neerhelst

BETOVER(EN)DE LANDDUINENWANDELING
Dit specifieke landschap van hoge, droge landduinen en lage, natte beekvalleien is een getuigenis uit een ver verleden en bepaalt nog altijd de structuur van het landschap van Balen, Geel, Meerhout en Mol. De landduinen zorgen voor fraaie landschappen met een heel aparte flora en fauna. Zomereiken en vliegdennen bepalen het beeld. Typische bewoners van de duinen zijn graafwespen, zandbijen en zandloopkevers. Op de droge zandruggen wandel je door uitgestrekte naaldbossen, mooie heideterreintjes en weidse zandverstuivingen.
www.visit-geel.be/de-betoverende-landduinenwandeling

STADSWANDELING
Niet alleen in de vrije natuur maar ook in het centrum van de Barmhartige Stede valt er heel wat te beleven. De stadswandeling (4km) brengt je langs de mooiste plekjes en monumenten. Laat je leiden door de koperen wegwijzernagels en maak kennis met de oude historische gebouwen, de gezellige winkelstraten, de mysterieuze paadjes en oases van rust, pal in het centrum. Leuk extraatje: blijf in beweging met de beweegroute op het traject. Brochure verkrijgbaar bij het infokantoor voor toerisme aan 3 euro.

Dienst toerisme en stadsanimatie
Markt 1 - 2440 Geel
+32 14 56 63 80
toerisme@geel.be
www.visit-geel.be