Knooppunt 30

Deze wandeling vertrekt door de bossen tussen Kasterlee en Lichtaart en eindigt langs landbouwwegen. Onderweg passeer je Provinciaal Groendomein Hoge Mouw en de Slapende Reus. Honden zijn bij het vertrekpunt enkel toegelaten op het terras, en aan de leiband.

Let op: het kan op sommige plaatsen drassig zijn. Goed/stevig schoeisel dragen valt aan te raden.

  • Stenenstraat 35a, Lichtaart
  • 014 89 09 93
  • Open vanaf 11u, ma + di + wo gesloten
    Feestdagen geopend
    Jaarlijks verlof: 25 sept tem 1 okt
  • Volg de pijlen “parking Knooppunt 30” om te parkeren (200m) (enkel tijdens de openingsuren). Buiten de openingsuren van Knooppunt 30 kan je steeds gratis parkeren aan de kerk van Lichtaart (Schoolstraat 31).
  • www.knooppunt30.be
  • Lengte van de wandelroute: 9.5km

Deze wandelroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze wandelroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze wandelroute

Er zijn 9 reviews.

Bloemen Erwin op 11 februari 2024
mooie wandelroute waar alleen knooppunt 83 drassig was maar doenbaar om te wandelen een mooi stuk Koningbos gewandeld en wandelaars tegengekomen die de wandelroute aan het doen waren van in den 3 tip zo zie je maar
SWOLFS LEO op 29 januari 2024
de eerste wandeling die we maakten heeft ons echt verrast , prachtig en er zijn zelfs delen en beklimmingen die ik nog nooit bezocht of gedaan had , schitterend begin oktober 23
Jef Proost op 04 januari 2024
vandaag 04-01-2024 deze wandeling gedaan, een heel mooie wandeling maar de route van KP 80 naar KP 75 staat momenteel deels onderwater, zonder laarzen of waterdichte hoge wandelschoenen is het niet aan te raden, en kan je beter wachten tot er een wat drogere periode aankomt.
Reactie van Lekkerstappen
Bedankt voor de info Jef. Deze kan handig zijn voor toekomstige wandelaars.
Peeters herman op 14 december 2023
Wij geparkeerd op de parking "Hoge Mauw" Holle weg , Kasterlee . Vlakbij knooppunt 159, vandaar nog 6?5 km tot aan het Fietscafe Knooppunt 30. Toffe en mooie zaak . Vriendelijke uitbater en lekker eten serveren ze. Wandeling begon bij ons dus midden in het bos, heel mooi met op en af de kempense duinen . In het midden van onze wandeling liepen we tussen de velden , wat dan weer mooie zichten opleverde. Wij komen deze wandeling zeker terug doen tijdens de lente , zomer en herfst. echt de moeite.
Didden_Leclercq Herman op 12 november 2023
Goed en lekker gestart. De wandeling verliep in het eerste gedeelte door de Kasterlee bossen. We waren daar niet alleen .Er was ook een marathonloop georganiseerd ,dat gaf wat ambiance en blijkbaar is dit bos ook geliefd bij mountainbikers. Maar wel mooi op de Hoge Mouw. De laatste 4 km was recht op recht door de velden en dat vonden wij wat saai. Het mooie weer maakte dat dan weer goed.cNadien een lekkere kop koffie in het vertrekpunt.
Marleen Jegers op 30 oktober 2023
Dit was voor ons een van de beste wandelingen....eerst een stuk in een mooi bos, dan weidse akkers en een stukje door de huizenwijken...Genoten....Mooi gedaan. Goede schoenen wel nodig....
Reactie van Lekkerstappen
Dat is leuk om te horen Marleen! En bedankt voor de tip, we zetten het hier op de website voor andere wandelaars.
Marijke Cornelis op 17 oktober 2023
Heel mooie wandeling, vooral in de bossen. Een paar hellingen getrotseerd. Mooi weer, goed gezelschap. Het tweede deel viel voor ons wat tegen, lange saaie rechte weg.
Reactie van Lekkerstappen
Bedankt voor de feedback en leuke foto's Marijke!
Kristine op 10 oktober 2023
Zeer mooie wandeling in de bossen en langs velden. Een ideale wandeling om met de hond te doen.
Reactie van Lekkerstappen
Dat is leuk om te horen Kristine. Bedankt voor je feedback!
Evy Sohier op 05 oktober 2023
Hele mooie wandeling door het groen. Ook een aantal keer bergje op, bergje af. Aan het einde een lang recht stuk langs velden, voor mij en mijn hond was dat ideaal. Wel jammer dat je geen vuilbakken tegen komt (of toch niet op de tweede helft van de wandeling toen ik ze nodig had)... Op het terras van het vertrekpunt zaten een aantal katten, dat was iets moeilijker met de hond, maar het is gelukt om mijn wafel op te eten 😅
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's (.jpeg, .jpg of .png) van 10MB uploaden.