De Velo

Deze gevarieerde wandeltocht brengt je langs heel wat autoloze wegen tussen weiden en akkers. Je bent in de buurt van de spoorlijn door Essen en passeert onderweg Landgoed Hemelrijk en het Karrenmuseum. Honden zijn toegelaten in het vertrekpunt.

  • Maststraat 41, Essen
  • 03 289 23 77
  • Wo tem vr open vanaf 11u30, za vanaf 13u, zo vanaf 11u, ma + di gesloten
  • Uitzonderlijk gesloten: 6 dec
    Jaarlijks verlof: 31 dec tem 7 jan
  • www.develo-essen.be
  • Lengte van de wandelroute: 10km

Deze wandelroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze wandelroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze wandelroute

Er zijn 9 reviews.

Jetty Cleirbaut op 17 februari 2024
Al vele mooie wandelingen gemaakt met lekkerstappen, maar deze wandeling is er toch een van de mindere. Gelukkig maakte de vriendelijke uitbaatster van De Velo veel goed.
Reactie van Lekkerstappen
Jammer om te lezen dat deze tocht je minder kon bekoren Jetty. Op naar een volgende Lekkerstappen wandeltocht!
PEETERS HERMAN op 28 januari 2024
Vandaag weer kunnen genieten van een stralende dag , vertrokken vanaf de parking naast Excelsior Essen . Zo waren we halverwege , langs de karren museum gepasseerd en dan een beetje te vroeg volgens onze reservatie aangekomen in De Velo. Super lekker gegeten en een Veloke gedronken. Verder dan maar naar de wagen waar we onderweg toch ettelijke koppeltjes gezien hebben die in Essen aan het lekker stappen waren.
Ria op 26 november 2023
Zondag 26 november Een beetje regen ,houdt ons niet tegen Toch een mooie wandeling.
Leo op 14 oktober 2023
Mooie wandeling met leuke en heerlijke horecazaak. In het weekend best wel reserveren als je iets wil eten ‘s avonds. Gelukkig bij aankomst ‘s middags al een tafeltje gereserveerd. Met wat moeite nog net gelukt.
Reactie van Lekkerstappen
Als je zeker wil zijn van een plaatsje dan reserveer je inderdaad best vooraf even. Leuk om te horen dat jullie genoten hebben Leo. Bedankt voor de review!
Piet op 12 oktober 2023
Weinig boswegen 80% verharde wegen maar de aangename zaak met vlotte bediening maakte veel goed 😊
Evy Sohier op 11 oktober 2023
Vierde wandeling dit seizoen, deze keer alle foto's gevonden! đŸĨŗ Maar wel een vraag gemist... Er was op een cruciaal punt een andere hond achter mij gekomen en dan vereist mijn hond alle aandacht... Gelukkig was er een andere Lekker stapper die het antwoord wÊl wist. De wandeling zelf kon me niet zo bekoren, er was veel verharde baan. De hondenspeelzone vond ik wel leuk, daar heeft hij even mogen ravotten, maar verder moest hij meestal kort bij mij blijven en dat is niet zo fijn. Maar we hebben onze wandeling gehad, en dat is het belangrijkste!
Reactie van Lekkerstappen
Jammer dat deze wandeling je minder kon bekoren Evy, maar inderdaad, je hebt ze weer gehad. Op naar de volgende!
De Meersman Marc op 09 oktober 2023
Een aangename gevarieerde wandeling, vooral het eerste gedeelte was top! Leuke stop achteraf!
Chris Sprangers op 08 oktober 2023
Op het einde, in een plaatselijk bosje, was een knooppunt (40) verdwenen. Keuze aan een grote ijzeren poort om rechtdoor of links te gaan. Wij gingen rechtdoor omdat er niks stond. Moest toch links zijn, in een dreef... 😅 Was toevallig nog een koppeltje wandelaars daar die verkeerd gingen wegens "niks" 40 te zien. Maar we hebben "de Velo" nog wel gevonden om terrasje te doen. 😆đŸģ☕ī¸đŸ°
Reactie van Lekkerstappen
Goed dat jullie terug op bestemming zijn aangekomen Chris! Bedankt voor de feedback, we geven deze info meteen door aan de routedokter.
Croonen Sabine op 05 oktober 2023
Wat een mooie zaak de velo! Wij en onze hondjes voelden ons zeer welkom. We komen hier zeker terug. De wandeling was mooi, soms misschien een beetje teveel asfalt. Dat werd echter goed gemaakt met een drankstop bij herberg de Berk waar we ook nog getrakteerd werden op een prettige shownamiddag.? Topdagje! đŸ¤Ē
Reactie van Lekkerstappen
Dat zullen ze bij De Velo graag horen! Bedankt voor je review Sabine.
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's (.jpeg, .jpg of .png) van 10MB uploaden.