Op avontuur in Kasterlee

Of het nu om te fietsen of te mountainbiken is, om gezellig een terrasje te doen, om eens culinair te genieten, om ontspannen te overnachten, in Kasterlee en de deelgemeenten Lichtaart en Tielen is er letterlijk voor ieder wat wils. Dus zeker ook voor wandelaars. Ontdek hieronder alvast de Slapende Reus en drie andere niet te missen wandelingen voor deze winter.

Ontdek de Slapende Reus
De Kempense Heuvelrug is het meest markante reliëf in de Kempen. De uitgestrekte duinenrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus. Kabouterberg in het centrum van Kasterlee en de hoogste duintop Hoge Mouw maken deel uit van dit gebied met een lange traditie van ‘landschapstoerisme’. Vele generaties inwoners en toeristen hebben mooie herinneringen aan het spelen in het zand van de Hoge Mouw of het klimmen op de dennen op Kabouterberg. Laat je verwonderen door de zandvlakten, duinen, sprookjesachtige bomen en uitgestrekte dennenbossen en ontdek een landschap vol afwisseling en beleving.

Wandelparadijs
Kies voor een uitgestippelde wandeling langs de wandelknooppunten of volg de rode of blauwe wandeling in het gebied. Je ontdekt niet alleen de rijke geschiedenis en spannende verhalen, kinderen kunnen er ook spelen op de vele zandplekken. Kortom, laat je inspireren door het landschapsschoon en geniet. In het domein zijn er voldoende zit- en picknickbanken om uit te rusten.

Bijzondere bomenwandeling
Je hoeft geen bomenknuffelaar te zijn om te weten dat in een bos verbazingwekkende dingen gebeuren. Ontdek het verborgen leven van bomen en bekijk het bos met andere ogen. Wil je het bomen knuffelen toch eens proberen, dan is de Slapende Reus ideaal. Het herbergt verschillende soorten bomen. Je komt er de tedere linde tegen, de ruwe eik en de plakkerige naaldbomen. Tijdens de 3,7 km lange wandeling ontdek je ook vele weetjes en opdrachten voor kinderen en volwassenen. Je volgt de rode route met het blaadje. Zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van deze tocht. Een kinderwagen is mogelijk als je rekening houdt met een bosondergrond en een heuvelachtig terrein. Je kan deze wandeling starten en eindigen aan de parking langs de Holle Weg of op de fietsparking langs de Goorseweg.

Bierwandeling: Toernee Lokaal
‘Toernee lokaal’ zal de zintuigen prikkelen. Voor het proeven willen we al een tipje van de sluier lichten met de hint ‘een lokaal biertje’. Dacht je dat we het zo gemakkelijk zouden maken? Een biertje drinken kan je overal. Je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Als je houdt van de combinatie spel en streekbier, dan is deze tocht geschikt voor jou. Probeer de verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen, ondertussen genietend van een lekker lokaal streekbier. Neem vooral je bubbelvrienden mee. De tocht is 3 of 8,5 km lang. De lange tocht duurt ongeveer 4 uur zonder de caféspelen (per caféspel reken je ongeveer 10 minuten extra voor 4 personen, duurtijd is langer als je met een grotere groep bent). De kostprijs is 8 euro per deelnemingsformulier (inclusief 2 bonnen voor een lokaal bier). Deze biertocht is geen wedstrijd, buiten een supergezellig moment en toffe herinneringen kan je dus niets winnen. Houd zeker onze website www.visitkasterlee.be in het oog want vanaf de herfstvakantie bieden we nog meer familieplezier aan in de Slapende Reus.

Info en reservatie
Toerisme KasterleeMarkt 42, 2460 Kasterlee
Tel. +32 14 84 85 19
toerisme@kasterlee.be
www.visitkasterlee.be

Gepubliceerd op 30 september 2020