Laat Arendonk je eenvoudig verrassen

‘Eenvoudig verrassend’ is de slogan waarmee Arendonk al vele jaren door het leven gaat. In alle eenvoud en bescheidenheid weet het dorp dan ook z’n bezoekers te verrassen. Het vele groen, de uitgestrektheid, hectaren bossen en weidse velden, tot prachtige natuur in Het Goorken, Hoge Vijvers en Landschap De Liereman maken van Arendonk dé wandelgemeente bij uitstek.

Wedstrijd 'Wandeling van het jaar': goud en zilver!
Dat het in Arendonk goed wandelen is weet ook Toerisme Provincie Antwerpen (TPA). TPA nomineerde zowel de Talanderwandeling als het Natuurwandelpad voor hun jaarlijkse wedstrijd ‘Wandeling van het Jaar’ en beloonde de wandelingen met respectievelijk goud en zilver. “Een verslavend werkende stilte en rust, stiller dan menig stiltegebied. Hier kom ik zeker terug”, schreef een journalist over de Talanderwandeling na de verkiezing van ‘Wandeling van het Jaar’.

NIEUW: Vlegelpad voor kinderen
Een wandeling op kindermaat, dát had Arendonk tot voor kort nog niet. Maar daar werd inmiddels verandering in gebracht met het nieuwe Vlegelpad. Met een afstand van amper één kilometer is het Vlegelpad misschien wel de kortste wandeling maar met voorsprong de meest avontuurlijke.Het verhaal doet de ronde dat Vlegel, de egel, al jaren in het parkje tegenover het zwembad leeft, een ecologisch waardevol gebied van 1,6 ha pal in het dorpscentrum. Overdag houdt hij zich goed verstopt. Pas wanneer iedereen slaapt, durft hij al eens een frisse snuit te halen op een wandeling door het park. En dié mooie wandeling deelt Vlegel nu met alle kinderen. Naar hartenlust klimmen, klauteren, kruipen, slingeren en je evenwicht proberen te bewaren, kan allemaal op de avontuurlijke toestellen langs het traject. Een fraaie boomhut vormt het eindpunt van de wandeling.

Vertrekkend aan het infobord aan het bruggetje over De Wamp (t.h.v. wandelknooppunt 47, waar ook het Natuurwandelpad vertrekt). Gratis parkeren kan vlakbij, zowel op Deroissart als op de parking aan het zwembad. Let tijdens de wandeling goed op de kleine plaatjes met het hoofdje van Vlegel. Met z’n spitse snuit wijst hij je namelijk de te volgen route. Geniet na je belevenissen van de horeca rond het dorpsplein. Of laat je kinderen nog ravotten in de vernieuwde speeltuin naast het zwembad en kijk toe vanuit de nieuwe cafetaria of het aanpalende terras. Tot ziens in Arendonk!

Meer info
Toerisme Arendonk
Vrijheid 29, 2370 Arendonk
Tel. +32 14 40 90 69*
toerisme@arendonk.be
www.arendonk.be

Gepubliceerd op 30 september 2020