Wandelroutes

Lekkerstappen bundelt de leukste wandelarrangementen, kant-en-klaar. Wandelen is prettig maar nog leuker wanneer er onderweg wat te beleven valt. Alle arrangementen zijn zelf samengesteld, uniek en tot in de puntjes verzorgd. Je gaat op pad met een correcte en gedetailleerde routebeschrijving. En wat de horecazaken aanbieden, doorstond een strenge toets.

Wandelfestival

De Kempen is een prachtige streek om te voet te leren kennen. Net zoals de Antwerpse Noordertuin trouwens. Hoog tijd dus om het Lekkerstappen Wandelfestival terug op gang te trekken. Van 1 oktober 2019 tot en met 31 maart 2020 kan je via 47 splinternieuwe wandelroutes de allermooiste plekjes van de regio ontdekken. De tochten lopen zoveel mogelijk langs onverharde wegen. Elke route telt zo’n 10 kilometer, maar vanaf deze editie kan je op enkele van die vertrekpunten ook terecht voor een verkorte route. Voor al wie 10 kilometer net te veel vindt. 

Hoe deelnemen?
Je vraagt tijdens de normale openingsuren van één van de deelnemende horecazaken een routebeschrijving. Je betaalt 5 euro en ontvangt daarvoor een huisproever of een tegoedbon. Tijdens de tocht beantwoord je drie vragen en zet je vier foto’s in de juiste volgorde. Bij aankomst steek je het deelnemingsformulier in de urne waardoor je meteen kans maakt op een waardebon van 25 euro bij de zaak in kwestie. Telkens je een deelnemingsformulier koopt, krijg je een stempel op jouw spaarkaart, die ook ter plaatse te verkrijgen is. Met vijf stempels is die kaart vol en maak je kans op één van de hoofdprijzen. Daarna begin je gewoon aan je volgende spaarkaart.

Wandelplusroutes

Vijf wandelroutes met net dat tikkeltje meer. Hier kunnen de standaardtochten gecombineerd worden met een heerlijke maaltijd. Voor 29,50 euro krijg je er de routebeschrijving, koffie of thee met een huisproevertje vooraf en een voor- en hoofdgerecht na de wandeltocht.