Knooppunt 30

Deze wandeltocht start over asfaltwegen maar gaat al snel over naar zandwegen met hier en daar een heuveltje. Je gaat door bos en natuurgebied. Je passeert de Kempische Heuvelrug. Honden zijn bij het vertrekpunt enkel toegelaten op het terras, en aan de leiband.

  • Stenenstraat 35a, Lichtaart
  • 014 89 09 93
  • Open vanaf 11u, ma + di + wo gesloten
    Feestdagen geopend
    Jaarlijks verlof: 5 tem 12 okt
  • Volg de pijlen “parking Knooppunt 30” om te parkeren (enkel tijdens de openingsuren). Buiten de openingsuren van Knooppunt 30 kan je steeds gratis parkeren aan de kerk van Lichtaart (Schoolstraat 31).
  • www.knooppunt30.be
  • Lengte van de wandelroute: 10.5km

Deze wandelroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze wandelroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze wandelroute

Er zijn 14 reviews.

chris van gorp op 25 januari 2023
de eerste vraag vond je niet tussen kp27 en kp25 ik ben aan floreal gestart de plaat stond aan kp28 zo dat ik rond de middag aan kp30 was en een lekker hotdog met zuurkool gegeten heb en kom rusten zeer mooie wandeling
Willy Lambrechts op 13 januari 2023
Een heel mooi wandeltocht die 90% over onverharde wegen en door de natuur gaat. Leuke vertrek en aankomstplaats met vriendelijke bediening. Zeker een aanrader voor de natuurwandelaar.
wim van wolputte op 06 januari 2023
Onze eerste wandeling van t jaar en tevens de 10 de onderox al ; heel mooi van begin tot einde en zeker een aanrader , pal in de bossen en achteraf nuttigen wij steeds een hapje en een drankje in de zaak waar we starten , heel mooie zaak ook trouwens ?
Reactie van Lekkerstappen
Dat is geweldig leuk om te horen Wim. Bedankt voor de review!
SWOLFS LEO op 29 december 2022
al een van de mooiere wandelingen die we gedaan hebben , heel veel natuur en zowel bij vertrek als aankomst vriendelijke bediening en lekkere tussendoortjes !!
Reactie van Lekkerstappen
Dat is heel leuk om te horen Leo. Bedankt voor je feedback!
monique huybrechts op 20 december 2022
Ik dacht dat wandelen niks voor mij was maar heb de smaak te pakken ,je staat nog dichter bij de natuur dan op de fiets .Deze wandeling was weer top er gaan er nog volgen.
Reactie van Lekkerstappen
Zo'n review lezen wij heeeel graag Monique. Wandelen is alles even loslaten!
Maes op 16 december 2022
Mooie route door het bos. Spijtig dat het hofke van Bayot er zo vuil bij lag. Prachtig stuk langs het zwart water. Enig minpunt is wel de beperkte parking plaats aan deze zaak. Was vandaag onze 10 de wandeling.
Reactie van Lekkerstappen
Bedankt voor je review en goed bezig! Knooppunt 30 heeft bovendien extra parkeerplaatsen ter beschikking, je volgt daarvoor de pijlen "parking Knooppunt 30".
Greet Smet op 05 november 2022
Een mooie wandelroute in een prachtig herfstdecor. Afwisseling: tussen de huizen en in het bos. Prachtige paddenstoelen te bewonderen. Goede horeca: lekker eten en lekker aangenaam warm in de zaak, mooi versierd !
Angie op 23 oktober 2022
Zeer mooie wandeling voor de herfst met zeer veel verschillende paddenstoelen en kleurrijke bladertapijten. Met wat geluk een hertje.
Slegers paul op 23 oktober 2022
De wandeling is top van begin tot einde.niks op aan te merken.krijgt 10 op 10 van mij.is wel geen 10,5 km volgens mijn stappenteller 9,4?
Reactie van Lekkerstappen
Dat is leuk om te horen Paul! De afstand van het eerste tot het laatste knooppunt (telkens 88) op het routeformulier zou 10,4 km zijn volgens het systeem...
Leo Cuypers op 21 oktober 2022
Een zeer mooie wandeling door de bossen van Lichtaart een aanrader om te doen we hebben er enkele mooie dieren gespot, zie foto's. En als afsluiter een lekker biertje gedronken.
Reactie van Lekkerstappen
Wauw prachtig Leo! Bedankt voor de review en foto's.
Yannick op 18 oktober 2022
De tennisclub bevindt zich meer richting Herentals. Bij het oversteken van de grote baan van KP 28 naar KP 29 is geen tennisclub. Antwoord op deze vraag: HTC TER HEYDE
Reactie van Lekkerstappen
Klopt helemaal wat je daar zegt Yannick. We hebben vraag 3 ondertussen aangepast, zowel op de fysieke als online formulieren. Er is een nieuwe vraag en het antwoord vind je terug bij Knooppunt 30 zelf.
Roger op 17 oktober 2022
Hallo was een hele mooie wandeling in de natuur hebben er van genoten . We hadden ook een hond bij : 1minpuntje daarover waren nog maar juist vertrokken en hadden al 2poepzakjes om mee verder te nemen . En dan nog wel heel de wandeling nergens geen vuilnis bakken gezien !!zetten wel borden hou onze bossen proper zal moeilijk gaan zo . Uiteindelijk aan het einde van knooppunt 30 poepzakjes kunnen wegdoen . Pfffff
Jeannine pelsmaekers op 04 oktober 2022
Prachtige wandeling door de natuur maar na het oversteken van de grote baan hebben we geen tennisclub gezien en foto T hebben we ook gemist we doen deze wandeling met plezier nog eens over
Reactie van Lekkerstappen
Bedankt om het even te laten weten Jeannine. We bekijken het en doen het nodige. Ik kan je alvast meegeven dat foto T niet de laatste foto op de route is.
Urkens Marjan op 02 oktober 2022
Op een groot deel van de route hoor je het verkeer voorbij razen, dat stoorde me best wel. Op zich een mooie route en een mooi bos, wel erg druk bezet met fietsers en mountainbikers.
Reactie van Lekkerstappen
Jammer om te horen dat dat je stoorde Marjan. Maar ook leuk om te lezen dat je het toch een mooie route vond!
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's van 3MB uploaden.