Brasserie De Mart

Verwacht je aan een gevarieerde wandeltocht. Je verlaat het centrum via enkele woonwijken om vervolgens te kunnen genieten van de mooie natuur rondom het Biesven. Verder geniet je van de vele aspecten van Merksplas-Kolonie. Je wandelt langs de strafinrichting, de cipierswoningen, de Landloperskapel met Gevangenismuseum, het bezoekerscentrum Kolonie 5-7, de landlopersbegraafplaats, de ringgracht en oude zwemkom. Honden zijn toegelaten in het vertrekpunt.

  • Markt 17/1, Merksplas
  • 0468 35 50 75
  • Open vanaf 10u, wo gesloten
  • de-mart.be
  • Lengte van de wandelroute: 11km

Deze wandelroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze wandelroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze wandelroute

Er zijn 9 reviews.

SWOLFS LEO op 30 januari 2023
heel mooie wandeling langs mooie natuur en het prachtige gerenoveerde landlopers kolonie en gevangenis in Merksplas , rustig kunnen genieten van deze streek , ook de Mart bleek een meevaller , vriendelijke mensen !!
Monique Vermeesen op 27 december 2022
Wat een mooie wandeling,leerrijke stop aan kolonie 7 waar we de geschiedenis van de landloperij voorgeschoteld kregen.Jammer maar het gevangenismuseum was gesloten,daar gaan we zeker nog eens naar toe.achteraf was het gezellig vertoeven in DE MART.heel vriendelijke bediening.
Evy Sohier op 16 december 2022
14/12/2022 Twaalfde wandeling van mijn derde seizoen Lekker stappen. Dit jaar is mijn sterrenrating iets strenger, zodat de echte pareltjes beter naar boven komen. 5 sterren is enkel weggelegd voor de beste wandelingen! Na de eerste kilometer dacht ik terug te draaien, zó koud... Mijn vingers waren bevroren, ondanks 2 paar handschoenen... De rest van mijn lichaam viel mee (thermische broek en t-shirt, 2 pullovers, 2 sjaals en een muts), maar die víngers... Toch doorgebeten en verder gewandeld, de hond en ik hadden allebei nood aan frisse lucht (maar niet zó fris 😏). Door de koude heb ik een fout gemaakt bij vraag 3 (vraag niet goed gelezen). Ik maak normaal foto's van de borden met de antwoorden, zodat ik die eventueel nog eens kan lezen moest er toch iets niet kloppen, maar door de koude wou ik mijn handschoenen niet uit doen, en mét handschoenen werkt het touchscreen van mijn gsm niet... Gelukkig heeft het team van Onderox me uit de nood geholpen, zodat ik toch nog mee kan doen met de wedstrijd 😊 Ondanks alles was het een hele mooie en leuke wandeling (na de eerste 2 km toch, brrrr), en heb ik me kunnen opwarmen in het vertrekpunt met een verdiende croque hawai en een heerlijk warme thee
Mieke op 20 november 2022
Heel mooie wandeling. We Hebben al veel gewandeld in Merksplas, maar toch nog op mooie onbekende plaatsen geweest tijdens deze wandeling.
Reactie van Lekkerstappen
Dat is heel leuk om te horen Mieke. Missie geslaagd!
Lis en Tom op 06 november 2022
Bij het vertrek en aankomst loopt de wandeling door enkele woonwijken ... eens aangekomen aan de Kolonie, prachtige wandeling door het domein ! Spijtig dat de brasserie De Mart gesloten is. Stond niet aangegeven.
Reactie van Lekkerstappen
Onze excuses voor het ongemak Lis en Tom. De info staat ondertussen op onze website.
Fr op 06 november 2022
HEEL MOOIE WANDELROUTE .. spijtig dat de brasserie De Mart gesloten is ondanks er aangegeven staat dat ze open was...
Reactie van Lekkerstappen
We hadden helaas geen weet van deze verlofperiode. De info staat intussen op onze website.
Van Accom Ludo op 05 november 2022
Mooie wandeling, bij de Mart konden we niet binnen ,wegens vakantie gesloten, gaat Donderdag weer open dus voor de codes gaan we nog eens naar de Rik nu hebben we lekker gegeten bij het Hofeind de sporthal
Reactie van Lekkerstappen
Oei dat is jammer om te horen Ludo. Wij hadden helaas geen weet van deze vakantie. Dan ga je inderdaad maar een keertje terug naar de Rik voor de codes en een stempel op je spaarkaart!
Karine op 22 oktober 2022
Hele mooie wandeling,vooral in de natuur aan de Kolonie.
Hugo De Proost op 15 oktober 2022
Heel mooie wandeling en vriendelijk bediening in Brasserie De Markt.Een aanrader
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's van 3MB uploaden.