Op culinaire uitstap in Kasterlee

Wie zijn wandelschoenen aantrekt voor een ontspannende natuurwandeling in Kasterlee klimt langs heuvels, passeert heide en vennen, hoort hoe herfstbladeren knisperen in de bossen en loopt over zandvlaktes. Kortom, je zal verwonderd zijn door de veelzijdige landschappen. Kasterlee telt tevens vele horecazaken. Ideaal om na de inspanning jezelf te belonen met een lekker hapje en verfrissend drankje. Of nog beter, je combineert beide zaken en je kiest voor een culinaire wandeltocht.

WANDELEN MET SMAAK
Drie gangen, drie horecazaken en een mooie wandeling, dat is ‘Wandelen met Smaak’. Natuur, beweging en lekker eten vormen de ingrediënten voor deze tocht. Wandelen met smaak koppelt een leuke wandeling in Tielen aan culinair plezier. Kies voor de korte wandeling langs landelijke wegen of voor de lange wandeling door de Balderij. Dit uitgestrekt moerasgebied laat je genieten van prachtige vijvers en elzenbroekbossen.

PROEVERTJESWANDELING ‘KASTERLEE TERMINUS’
Proef en geniet van Kastelse streekproducten tijdens een leuke wandeling in en rond het centrum. Terwijl je geniet van al het lekkers los je enkele vragen op bij de deelnemende handelaars en kom je meer te weten over deze producten.

WANDELSUGGESTIES
Naast de culinaire wandeltochten stellen we nog graag volgende suggesties voor. Het TrekJanPad brengt je langs zeven audiozuilen met verhalen over de ondeugende TrekJan en zijn mythische vrienden. De wandeling is 3,5 kilometer lang en de witte bordjes met het rode logo van het TrekJanPad wijzen de weg. Of ontdek het land van de Slapende Reus dankzij de rode of blauwe wandeling. Hou zeker halt aan het bijzondere kunstwerk ‘A Giant Sculpture’ van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh, dat je na een klimmetje ontdekt. Wie graag verschillende broed- en trekvogels spot moet zeker langs de vogelkijkhut passeren op de heidewandeling in Lichtaart. Laat je meevoeren langs de mooiste plekjes van deze bosen duinenwandeling.

Meer info of een plaatsje reserveren doe je bij Toerisme Kasterlee.

Toerisme Kasterlee
Markt 42 - 2460 Kasterlee
+32 14 84 85 19
toerisme@kasterlee.be
www.visitkasterlee.be