Ontdek de groene driehoek Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog/Nassau

Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog/Nassau serveren een wervelend wandelnetwerk, te midden van een adembenemend groen decor. Ze staan garant voor hoogstaand erfgoed, grillige grenzen en groene kolonies met eeuwenoude geschiedenis. Het drietal vult elkaar perfect aan en weten als geen ander hun troeven te combineren tot een ontspannend en boeiend bezoek. Kom wandelen, ontdekken én proeven van deze topcombinatie.

HOOGSTRATEN
Waar een kleine stad groot in kan zijn: met het Begijnhof en met Wortel-Kolonie heeft Hoogstraten twee indrukwekkende sites op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Wortel-Kolonie is bovendien ook het eerste cultuurlandschap in Vlaanderen dat door Unesco wordt erkend. Reden te meer om het te ontdekken via rustgevende wandel- en fietsroutes. Het Begijnhof toont je het rijke verleden van Hoogstraten. En vergeet de Sint-Katharinakerk niet: dit knap staaltje Brabantse gotiek is één van de hoogste bakstenen gebouwen ter wereld en stelt een unieke collectie kunstschatten tentoon.

BAARLE-HERTOG/NASSAU
Benieuwd waarom CNN, de BBC of de New York Times zich staan te verdringen in een schijnbaar alledaags dorp? Wil je weten waarom ‘uniek’ hier echt wel op zijn plaats is? In de enclavegemeente Baarle-Hertog/Nassau loopt de grens België-Nederland kris kras door wegen, huizen en tuinen. Enclaves vind je op meer plaatsen in de wereld, maar zoals de grens hier haar grilligheid toont is ongezien. Combineer je bezoek met een stevige wandeling, een zalig verwarmd terras en gekende Brabantse gastvrijheid.

MERKSPLAS
Merksplas- en Wortel-Kolonie hebben een heel bijzonder verhaal. Dit beschermd landschap is een belangrijke waarde in de geschiedenis van landlopers, armoedebestrijding en het gevangeniswezen. Het interactieve bezoekerscentrum Kolonie 5-7 vertelt je het hele verhaal. Bekijk filmfragmenten, luister naar authentieke verhalen of vlieg virtueel boven de kolonie. En geniet vooral van de prachtige natuur.

VisitHoogstraten
www.visithoogstraten.be

Visit Baarle
www.visitbaarle.com

Toerisme Merksplas
www.toerismemerksplas.be