Nieuw wandelplezier in Arendonk

Wandelen voor jong en oud, in dichte bossen of door weidse velden en over spannende paadjes, in je eentje of in gezelschap… in Arendonk kan je altijd prima wandelen.

ACTEUR BEN SEGERS ALS VLEGEL
Vlegel is een egel, dat spreekt voor zich. Een echte vlegel ook, ietwat stoer en al eens ondeugend, maar toch vooral een grote kindervriend. Hij verwelkomt alle kinderen aan het bruggetje over De Wamp, pal in het dorpscentrum van Arendonk en toch in het groen. Wat volgt is een kronkelend wandellint door moerassig parkgebied, over een knuppelpad, over de rug van de Lamgodsberg, tot helemaal rond het zwembad. Let onderweg wél aandachtig op de ronde plaatjes met de snuit van Vlegel. Met z’n puntige neus wijst hij jou de weg naar de volgende uitdaging. Naar hartenlust klimmen, klauteren, kruipen, slingeren en balanceren… het kan allemaal langs het traject. Na zo’n 2 000 kinderpasjes (1 km) eindigt de wandeling aan de fraaie boomhut van Vlegel.

Nieuw: Ontdek nu ook de zestien QR-codes langs de wandeling. Niemand minder dan acteur Ben Segers kroop in de huid van Vlegel. Met zijn stekels uitgestoken, haalde Ben zijn sappige Kempense dialect boven. Scan de zestien codes, beluister de leerrijke en amusante fragmenten met egelweetjes en word een echte egelkenner.

WANDELEN AAN BEIDE KANTEN VAN DE GRENS
Arendonk kreeg er eerder dit jaar enkele wandelkilometers bij, dit dankzij een nieuwe verbinding in het domeinbos Hoge Vijvers, op de grens met Nederland tot de aansluiting in Ravels. Daar loopt voortaan een kronkelend pad. Deze grensroute loodst je van knooppunt 90 naar knooppunt 95, ruim 3 km verderop. Ongeveer halverwege werd het nieuwe knooppunt 98 gerealiseerd, dat afbuigt op het Nederlands netwerk richting natuurgebied Het Zwartven.

Nieuw: De kaart telt ook vier nieuwe themawandelingen, waaronder de wandeling ‘Hoge Vijvers en Zwartven’. Het leidt je langs een mozaïek van naaldbossen, open heidevlaktes en akkers tot zelfs duinen van stuifzand. Je passeert beide kanten van de grens, in een lus van ruim 10 km met vertrek en einde tussen knooppunten 1 en 2 aan de parking richting theehuisje De Wouwershoeve. Een aparte kaart van deze wandeling is beschikbaar vanaf de Dag van de Trage Weg in het weekend van 15 en 16 oktober. 

Toerisme Arendonk
Vrijheid 29 – 2370 Arendonk
+32 14 40 90 69
toerisme@arendonk.be
www.arendonk.be