Buitengewoon op expeditie in Balen

Avontuurlijke gezinnen trekken naar Balen voor ‘Expeditie Buitengewoon’, een unieke driedaagse wandeltocht met buitengewone overnachtingen.

De expeditie start op de parking van het kerkplein van Rosselaar waar je vertrekt voor een tocht van 11 km richting recreatiedomein Keiheuvel. Onderweg ontdek je meteen de Molse Nete, het eerste natuurgebied van de wandeltocht. Overnachten doe je in een reusachtig vogelhuis, een avontuurlijk maar warm nest voor zes personen, inclusief een keuken, omheinde tuin, terras en hondenhok.  

Dag twee staan er 15 km op het programma. Je doorkruist met de Keiheuvel, de Most, de Vennen en Scheps maar liefst vier natuurgebieden. De pastorij van Olmen is deze keer de aankomstplaats. Hier bouwden studenten van Thomas More een heus verblijf in de vorm van een reusachtig ei, met een vogelnest op palen. Zes bedden, een keukentje, een (overdekt) terras en plaats voor twee honden maken de overnachting helemaal onvergetelijk.

Tijdens dag drie doorkruis je met het Griesbroek het laatste natuurgebied van Balen. Daarna wandel je terug tot aan de kerk van Rosselaar, waar je moe maar tevreden met de auto huiswaarts kan keren.

BOEK NU JE EXPEDITIE
Wil jij ook op expeditie door Balen? Een verblijf van twee nachten kan je al boeken vanaf 290 euro via www.ontdekbalen.be. In deze prijs zijn lakens, handdoeken en de poetsservice inbegrepen. Je ontvangt ook een roadbook waarmee je elke route makkelijk kan volgen.

Maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen maar je kan zelf kokkerellen, een bezoekje brengen aan de lokale horeca of volledig bereide maaltijden laten leveren in je verblijf. Fietscafé Iverans uit Olmen zorgt dat deze maaltijden tijdig klaarstaan in de koelkast, samen met lokale drankjes om heerlijk van te genieten. Wacht niet te lang met reserveren want deze zomer was de expeditie volledig uitverkocht. Je kan nu al reserveren voor 2023. De expeditie is te boeken vanaf de paasvakantie tot 30 september 2023.

Meer info over ‘Expeditie Buitengewoon’ op www.ontdekbalen.be.

Toeristisch infopunt
Vrijetijdscentrum De Kruierie
Bevrijdingsstraat 1 - 2490 Balen
014 74 40 50
info@ontdekbalen.be