4 x stappen voor jong en oud in Ravels

De uitgestrekte gemeente Ravels heeft een gevarieerd groen wandelaanbod voor groot een klein.

HET GRAVE RAVENPAD
Vanaf november 2020 kan je in magische bossen een geïllustreerde kinderwandeling verkennen. Volksfiguren en mythische wezens uit oude verhalen worden op vertelplaten tot leven gewekt. De IJle Preien, de vrouwenspoken die in de Ravelse grafheuvels wonen, leiden je de weg naar het pas geboren ‘Witte Raafje’. Bovendien maakten enkele lokale ondernemers eetbare creaties speciaal in thema van deze wandeling.

» 2,5 km wandelplezier
» speciaal voor kinderen van 0 tot 6
» start: parking van het Gewestbos, Jachtweg 27 in Ravels

SPEELBOS BAETENHEIDE
Speelbos Baetenheide is een bos in deelgemeente Weelde waar je zo veel mag spelen en ravotten als je maar wilt. Je hoeft zelfs niet op de paden te blijven. Naast spelen kan je in het bos ook gezellig picknicken, wandelen, ontdekken, naar ijverige bijen kijken, kampen bouwen... Het speelbos is voor iedereen toegankelijk. Ontdek het zelf.

» ingang via parking speelbos, Baetenheide in Ravels-Weelde

DE BRUGGESKESWANDELING
In het Gewestbos Ravels, met 850 hectare één van de grootste bosgebieden van de provincie Antwerpen, wacht je 100% offroad wandelplezier. Beken, grachten en greppels doorkruisen het domein. Wees gerust, meer dan twintig houten bruggetjes houden je voeten droog. Via smalle, kronkelende zandpaadjes verken je een gevarieerd landschap met bos, graslanden, historische vennen en heide.

» 10 km (ook kortere routes mogelijk)
» bewegwijzering: rode driehoeken op witte achtergrond
» start: parking van het Gewestbos, Jachtweg 27 in Ravels

OP VERKENNING IN MOLENHEIDE
100% zen-gevoel gegarandeerd tijdens deze wandeling in Poppel, vlakbij de Nederlandse grens. Je doorkruist het gemeentebos Molenheide, ooit een heidegebied met duinen. Vandaag is het een uitgestrekt naaldbos met dreven en enkele akkers. Na een idyllische passage langs de Poppelse Beemd, aan de oevers van de kronkelende Aa, stoot je op de historische Rovertkapel. Volgens de legende werd hier in 1735 de buit van de roofpartij aan de kerk van Poppel ongeschonden teruggevonden. Tip. Bivakkeren in het bos? Dat kan! Sla je tentje op in de bivakzone Molenheide nabij Rovertkapel.

» 6,9 km
» via knooppunten: 97-84-85-7-10-12-11-96-84-97
» start: parking Turnhoutsebaan 17-19 in Goirle (NL)

VVV Toerisme Ravels
Kloosterstraat 4, Ravels
+32 14 65 21 55
www.toerismeravels.be