Lekkerstappen van hotel naar hotel rond Dranouter

Dit arrangement kan momenteel, als gevolg van de geldende corona-maatregelen, niet worden geboekt. 

Jammer genoeg dit jaar geen muziekfestival in Dranouter. Maar we geven je toch een goede reden om naar deze prachtige West-Vlaamse uithoek te trekken. Lekkerstappen en reisorganisatie Happy Weekends ontwikkelden er een driedaags wandelarrangement waarbij je van hotel naar hotel wandelt en je bagage achterna wordt gebracht. Te reserveren tot einde maart 2021.

Zes landelijke dorpjes vormen samen de gemeente Heuvelland: Dranouter, Kemmel, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate en Wulvergem. Samen tellen ze amper 8.000 inwoners waarmee deze streek een van de minst bevolkte van Vlaanderen is. De naam van de fusiegemeente lag voor de hand. Kijk rondom je en je ziet een heuvelend landschap, samen met veel natuur en hier en daar een bos. Een ideale regio om enkele dagen te gaan wandelen als je het ons vraagt.

Zo ziet je wandeldriedaagse eruit

Dag 1
Je komt in de loop van de voormiddag toe in het starthotel. Lees: een charmehotel in een gehucht van Dranouter. Daar ontvang je een infomap met drie wandelroutes, bagagelabels en nog wat praktische informatie. Vervolgens ga je op pad voor een eerste wandeling van 11 km. Die brengt je over de Franse grens tot in het charmante stadje Belle (hapje eten, iets drinken, toilet). In de loop van de namiddag ben je terug in het starthotel en check je in. ’s Avonds schuif je aan tafel voor een 3-gangenmenu en ’s morgens staat een uitgebreid ontbijt klaar.

Dag 2
Bij het uitchecken zet je je koffer klaar aan de receptie en die wordt naar het volgende hotel gebracht. Zelf heb je je wandelschoenen aangetrokken voor een wandeling van 18,5 km (kan makkelijk worden ingekort) die via Kemmel (voor pauze en lunch) richting je tweede hotel gaat. Dat bevindt zich op de Rodeberg in Westouter. In de loop van de namiddag kom je er toe en dan staat je bagage al op je te wachten. Opnieuw wacht je een 3-gangenmenu, een ruime kamer en een overheerlijk ontbijt.

Dag 3
Je koffer blijft in dit hotel en die haal je straks op bij het naar huis rijden. Eerst staat je nog een schitterende wandeling van 16 km te wachten. Rond de middag ben je op de markt van Dranouter met een aantal horecazaken om je honger en dorst te stillen, voor je de laatste kilometers tot aan het starthotel aflegt. In de loop van de namiddag kom je daar toe en ben je weer bij je auto, die er op de parking is blijven staan. Moe maar zeer voldaan blik je terug op een schitterende wandeldriedaagse.

Dit maakt het arrangement bijzonder
  • Je wandelt door een schitterend, heuvelachtig en gevarieerd landschap aan de hand van wandelknooppunten, waardoor de route makkelijk te volgen is en eventueel kan worden ingekort.
  • Op je routebeschrijving vind je interessante wetenswaardigheden en info over plaatsen die je passeert.
  • Je ontdekt twee verschillende 3-sterrenhotels. Het eerste is een charmant hotelletje uitgebaat door een jong koppel. Het tweede is een echt wandelhotel boven op een heuvel met een schitterend uitzicht.
  • Alles is voor je geregeld: overnachtingen, uitgestippelde wandelingen, diners, suggesties voor lunchplekken.
Stempels sparen

Dit arrangement maakt deel uit van het Lekkerstappen Wandelfestival 2020-2021. Dat betekent dat je stempels ontvangt op je spaarkaart waarmee je in aanmerking komt voor de hoofdprijzen. Omdat je 3 wandelingen maakt, krijg je 3 stempels.

Dit is inbegrepen
  • 2x overnachting met uitgebreid ontbijt
  • 2x 3-gangenmenu
  • welkomstdrank in het eerste hotel
  • infopakket bij aankomst met 3 routebeschrijvingen voor de wandelingen
  • verblijfsbelasting
  • parking bij het vertrekpunt

Niet inbegrepen: lunch (onderweg of lunchpakket bestellen in het hotel), reis heen en terug, dranken bij het diner, reis- en annulatieverzekering.

Prijzen

€ 207 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 269 p.p. single
Verzekering annulatie: € 15
Verzekering reisbijstand: € 18

Reservatie

Reserveren voor ‘Lekkerstappen van hotel naar hotel rond Dranouter’ doe je bij reisorganisatie Happy Weekends: www.happyweekends.be, info@happyweekends.be, 014 75 71 16.