Ook Lekkerstappen tijdens semi-lockdown

Na Nederland moet nu ook de Belgische horeca voor een tijdje de deuren sluiten. Hoewel we daar diep bedroefd over zijn hadden we hier tijdens de voorbereidingen van het wandelfestival ook al een beetje rekening mee gehouden. Wandelen is een activiteit die uitermate corona-proof is, maar ook gewoon heel goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je nog steeds met Lekkerstappen op pad kan.

De routes kan je simpelweg hier op onze website downloaden. En heel wat van onze vertrekpunten zorgen ook tijdens de verplichte sluiting voor de 'lekker' in lekkerstappen. Heel wat zaken werken namelijk met afhaalmogelijkheden. Hier en daar een hoevewinkel of zelfs een automaat met lekkers om na je tocht thuis van te genieten. Laat deze beslissing je er dus niet van weerhouden om erop uit te trekken. Want jouw eigen mentale en fysieke weerbaarheid is misschien wel het sterkste wapen in de strijd die nu gestreden wordt! 

Bij de volgende zaken kan je alvast terecht voor een alternatief: 

  • Bistro Cremerie Monida in Kalmthout is geopend voor ijsjes, broodjes, meeneemmaaltijden en meeneemdrankjes. Elke dag open van 10u tot 18u, behalve op donderdag.
  • Bij De Buitenman in Lage Mierde (NL) kan je terecht in de boerderijwinkel voor heel wat lekkers. Denk aan belegde broodjes, huisgemaakte soep, koffie met huisgemaakte appeltaart en vers gebakken wafels. 
  • Bij Moor Than Koffie in Retie kan je terecht aan de automaat aan de achterzijde van de zaak. Er zullen onder andere drankjes te verkrijgen zijn, maar ook pralines mét je unieke wedstrijdcode.
  • Vrijthof 16 in Hilvarenbeek (NL) is alle dagen vanaf 9u geopend voor afhaal. Koffie, gebak, broodjes en zelfs een picknickarragenement kunnen meegenomen worden. Bestellen kan ter plaatse én online.
  • Ook de bakkerswinkel van Cash & Co in Pelt blijft geopend, met in het aanbod onder meer broodjes, ontbijtkoeken, belegde broodjes, gebakjes en taarten, ... 
  • De hoevewinkel van Smaakhoeve De Lochtenberg is voor jullie geopend. met een ruim assortiment dagverse zuivelproducten, biologische groenten en fruit, versbereide boerenkost, desserten, ... én: heerlijke pizza's die je gemakkelijk thuis kan afbakken. 
  • De bakkerij bij Torenhof Ijskafee is geopend op zaterdag en zondagvoormiddag van 8u tot 12u. Je kan er terecht voor heel wat lekkers, denk aan een afhaal ontbjit of brunch, meeneem koffie of thee, gebak, koekjes, chocolade, ... 

Op de Facebookpagina's van onze vertrekpunten vind je vaak de meest recente info terug. 

Gepubliceerd op 17 oktober 2020