Ook Lekkerstappen tijdens semi-lockdown

Na Nederland moet nu ook de Belgische horeca voor een tijdje de deuren sluiten. Hoewel we daar diep bedroefd over zijn hadden we hier tijdens de voorbereidingen van het wandelfestival ook al een beetje rekening mee gehouden. Wandelen is een activiteit die uitermate corona-proof is, maar ook gewoon heel goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat je nog steeds met Lekkerstappen op pad kan.

De routes kan je simpelweg hier op onze website downloaden. En heel wat van onze vertrekpunten zorgen ook tijdens de verplichte sluiting voor de 'lekker' in lekkerstappen. Heel wat zaken werken namelijk met afhaalmogelijkheden. Hier en daar een hoevewinkel of zelfs een automaat met lekkers om na je tocht thuis van te genieten. Laat deze beslissing je er dus niet van weerhouden om erop uit te trekken. Want jouw eigen mentale en fysieke weerbaarheid is misschien wel het sterkste wapen in de strijd die nu gestreden wordt! 

Bij de volgende zaken kan je terecht voor een alternatief: 

 • D'n Ouwe Brandtoren in Reusel organiseert regelmatig "Brandtoren-To-Go". In december kan dat op zaterdag 12 en zondag 13 december en van zaterdag 19 t/m zondag 3 januari '21 met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. In de namiddag kan je er dan terecht voor warme en koude dranken, gebak, soep, ... 
 • Bij De Buitenman in Lage Mierde (NL) kan je terecht in de boerderijwinkel voor heel wat lekkers. Denk aan belegde broodjes, huisgemaakte soep, koffie met huisgemaakte appeltaart en vers gebakken wafels. 
 • Bistro Cremerie Monida in Kalmthout is geopend voor ijsjes, broodjes, meeneemmaaltijden en meeneemdrankjes. Elke dag open van 10u tot 18u, behalve op donderdag.
 • Vrijthof 16 in Hilvarenbeek (NL) is alle dagen vanaf 9u geopend voor afhaal. Koffie, gebak, broodjes en zelfs een picknickarragenement kunnen meegenomen worden. Bestellen kan ter plaatse én online.
 • Ook de bakkerswinkel van Cash & Co in Pelt blijft geopend, met in het aanbod onder meer broodjes, ontbijtkoeken, belegde broodjes, gebakjes en taarten, ...  Verder voorzien ze ook een uitgebreide afhaalservice van het lekkers dat ze normaal in hun eethuisje aanbieden.
 • De bakkerij bij Torenhof Ijskafee in Westerlo is geopend op zaterdag en zondagvoormiddag van 8u tot 12u. Je kan er terecht voor heel wat lekkers, denk aan een afhaal ontbjit of brunch, meeneem koffie of thee, gebak, koekjes, chocolade, ... 
 • Bij de Hollandershoeve in Reusel kan je iedere dag vanaf 10h30 terecht voor een koffie to go, gebak of heerlijke kom soep. 
 • De Castelijnshoeve in Zoersel is op zaterdag en zondag geopend voor take away koffie of andere dranken lekkers om mee te nemen. Meer info op hun website
 • Bij de Heusche Bollaert in Putte (NL) kan je na telefonische afspraak iedere dag terecht voor afhaaldrankjes, een snack of afhaalgerechten. Meer info op hun website.
 • Afhalen kan ook bij de Kolonie in Brecht en dit op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17h. Voor meer informatie kan je terecht op hun Facebook pagina.  
 • TC De Lusthoven in Arendonk voorziet tijdens de weekens take away mogelijkheden, het wekelijkse aanbod kan je terugvinden op hun Facebook pagina
 • De Nieuwe Buiten in Hoogstraten werkt met variërende dagmenu's, af te halen vanaf 17h. Meer info op hun Facebook pagina
 • Op zondag kan je bij Port Aventura in Mol terecht voor een gemakzak gevuld met lekkers voor een hartverwarmende picknick. Meer info op hun Facebook pagina.
 • Bij Moor Than Koffie in Retie kan je afhaalmaaltijden verkrijgen op bestelling, maar tijdens het weekend kan je er ook terecht voor koffie on the go met pralines, gebak of andere zoete en hartige lekkernijen. Geopend voor afhaal op vrijdag en zaterdag van 13u30 tot 16u30, zondag van 9u tot 13u. 
 • Wie met de route van de Zoete Zonde in Meerhout op pad gaat, kan na de tocht terecht bij de automaat van de zaak. Je kan er heel wat lekkers vinden, zowel zoet als hartig. Je kan er ook voor 5 euro een pakketje aanschaffen met: een waardebon van 5 euro van De Zoete Zonde (te consumeren wanneer terug geopend), jouw unieke wedstrijdcode, een gestempelde spaarkaart én een verrassing. Op zaterdag en zondag kan je er voortaan ook terecht voor take away koffie met zoetigheden en dit tussen 10u30 en 16u30. Op zondag 6 december uitzonderlijk pas vanaf 12u30.
 • In de boerderijwinkel van Smaakhoeve De Lochtenberg kan je, naast biologische groenten en fruit en hoeveproducten zoals yoghurt, kaas, melk ... enz, ook terecht voor bereide gerechten uit de boerderijkeuken. Denk bijvoorbeeld aan pizza en lasagne om thuis af te bakken of op te warmen. 
 • Bij Kandinsky in Kapellen is alle dagen geopend voor take away. Bestellen vanaf 14h, ophalen vanaf 17h. 

Op de Facebookpagina's van onze vertrekpunten vind je vaak de meest recente info terug. 

Gepubliceerd op 17 oktober 2020