Ontdek Herentals te voet

 • In het centrum van Herentals kan je een historische stadswandeling maken die je aan de hand van koperen klinknagels langs verborgen pareltjes leidt. Je kan de brochure met plan gratis ophalen in het infokantoor of downloaden via www.herentals.be/historische-stadswandeling. Na deze wandeling, 5 km lang, kan je heerlijk verpozen op een van de vele terrassen op de Grote Markt en genieten van een hapje en een drankje.
   
 • Wandel- en fietscafé De Kluis (Lichtaartseweg 169) is het ideale vertrekpunt voor de Puur Natuurwandeling en de Religieus erfgoedwandeling, respectievelijk 6 en 2 km lang. Iets verder op de Lichtaartseweg vind je tennisclub Ter Heyde. Van daaruit start de Heiberg-Snepkens-vijverwandeling. Hier kan je kiezen voor de korte lus van 3,6 km of de lange lus van 7,2 km. De brochures van deze wandelingen kan je gratis verkrijgen in het infokantoor op de Grote Markt of in café De Kluis.
   
 • In Noorderwijk kan je terecht voor een bewegwijzerde wandeling van 9,5 km. De wandeling vertrekt op het Dorplein (Ring 26). Volg de rode pijlen op een witte achtergrond. Zij voeren je langs enkele mooie plekjes zoals het kasteeldomein en het averechts kapelleke, het bosgebied aan de grens met Olen en het voormalige militair domein Teunenberg. Je kan het plan en de informatie downloaden via www.herentals.be/wandellus-noorderwijk.
   
 • Wandel je graag in gezelschap? Vanaf 4 oktober kan je elke zondag gratis deelnemen aan de herfst- en winterwandelingen onder begeleiding van een gids. De wandelingen vertrekken om 14.30 uur vanuit een Herentalse horecazaak en komen daar ongeveer twee uur later weer aan. Je kan er telkens kiezen voor een langzame wandeling of voor een snelle wandeling. Sommige wandelingen zijn rolstoeltoegankelijk. Haal de folder op in het infokantoor of bekijk het overzicht van de wandelingen op www.herentals.be/winterwandelingen.
   
 • Wil je meer te weten komen over de historische achtergronden of de wonderen der natuur in Herentals? Boek dan eens een gidsbeurt. Bekwame natuur- en stadsgidsen staan voor u klaar en vertellen u alle bijzondere weetjes. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er ook een kindervertelwandeling: De Peestekers. Een gids boeken kan online via www.herentals.be/aanvraag-gidsbeurt.

Meer info
Toerisme Herentals, Grote Markt 35
014 21 90 88 
www.herentals.be/toerisme

Gepubliceerd op 30 september 2020