Lekkerstappen wandelfestival stapt rustig verder de lente in

Dat we deze winter massaal gingen wandelen, kan niemand ontkennen. Wist je dat er al meer dan 20.000 wandelroutes gedownload werden? We hebben de afgelopen maanden het beproefde concept van Lekkerstappen moeten missen, namelijk een fikse wandeling in combinatie met het gezellig napraten in de plaatselijke horeca. Toch hebben veel wandelaars dus dankbaar gebruik gemaakt van de beschikbare routes, gratis te downloaden via de website, om zo te genieten van de buitenlucht, het natuurschoon en de bijhorende opdrachten.

Een vraag die we regelmatig krijgen, is waar en hoe de wandelaars een wedstrijdcode en een stempel op hun spaarkaart kunnen bekomen. Het zit zo: heel wat van onze vertrekpunten bieden namelijk afhaalmogelijkheden. Op sommige plaatsen is dat enkel op zondag of in de weekends, op andere plaatsen kan je ook meerdere dagen per week terecht. Wie gebruik maakt van dat aanbod (vanaf 5 euro p.p.) en zich kenbaar maakt als Lekkerstappen wandelaar kan ter plaatse een wedstrijdcode en een stempel op zijn of haar spaarkaart bekomen. Bij welke zaken je terecht kan? Wanneer je op zoek gaat naar een route en bijhorend vertrekpunt kan je gebruik maken van een filter, namelijk om te zoeken op gemeente, op lengte van de tocht, of je er met je K-doos waardebon terecht kan en dus ook of een vertrekpunt afhaalmogelijkheden biedt. Je kan dan verder doorklikken om de mogelijkheden te bekijken.

En wat met de vertrekpunten waar je nu niet terecht kan? Omdat ze geen take away hebben of aan de andere kant van de grens liggen? Ons advies: nog heel even geduld uitoefenen. Zodra de grenzen en de deuren van de horecazaken weer openen, zal je op heel wat plaatsen alsnog terecht kunnen. Want: we stappen deze zomer gewoon door. Traditiegetrouw sluiten we het wandelseizoen af op 31 maart, maar we willen in deze bijzondere tijden noch de wandelaars, noch de horeca-uitbaters in de kou laten staan. Op welke plaatsen je deze zomer nog terecht zal kunnen, daar kunnen we binnenkort weer meer over vertellen.

Wie niets wil missen kan zich inschrijven voor de Lekkerstappen nieuwsbrief en ons volgen op Facebook.

Gepubliceerd op 2 maart 2021