Lekkerstappen tijdens de feestdagen

Het eind van dit bijzondere jaar is in zicht, net als de bijhorende feestdagen. Samen aan de feestdis zit er dit jaar niet in. Enkele uitverkorenen buiten ontmoeten voor een wandeltocht kan dan weer wel.

Plan jij een wandeltocht met een vriend of vriendin, met je kinderen of je ouders? Dan ontvangen heel wat van onze vertrekpunten je maar wat graag met iets lekkers. Kwestie van het toch nog een klein beetje feestelijk te maken... Hieronder geven we je graag een paar tips mee. 

Geniet van deze atypische kerst en hierbij alvast onze beste wensen voor een gezond en gelukkig 2021. Uiteraard met véél wandelplezier!

 • Havencafé Port Aventura in Mol is iedere zondag vanaf 11u open voor take away van oa warme dranken én heerlijke knapzakken (op bestelling). Op 20 en 27 december zijn deze knapzakken verkrijgbaar in een speciale 'kerst-editie'. 
 • De bakkerij van Cash & Co in Pelt is iedere dag geopend, behalve op dinsdag. Bekijk zeker ook eens de eindejaarsfolder met heel wat lekkers, te vinden op hun Facebookpagina. 
 • Bij Herberg De Buitenman in Lage Mierde geniet je van een koffie met verschillende soorten gebak, broodjes of gewoon wat lekkers uit de boerderijwinkel. Tijdens de vakantie alle dagen geopend tot en met 31 december. Vanaf 1 januari knijpen ze er een weekje tussenuit.
 • Bij Moor Than Koffie in Retie kan je tijdens de feestdagen van donderdag tot zondag passeren voor koffie met gebak of andere zoete of hartige lekkernijen. Op donderdag en zaterdag geopend vanaf 13u30, op vrijdag en zondag vanaf 10u. 
 • Tijdens de vakantie is Tuinterras de Koi in Berlaar uitzonderlijk geopend voor afhaal van 11u tot 17u en dit op 18, 19, 20, 25, 26, en 27 december alsook op 1 en 2 januari. Afhaalgerechten kan je uitkiezen op de website en 24h op voorhand bestellen.  
 • Ook Dinee-café Veertien in Eersel is geopend voor afhaal. Van maandag tot vrijdag vanaf 15u, in het weekend vanaf 12u. Let op: gesloten op 24 en 25 december én of 31 december en 1 januari. 
 • Vrijthof 16 in Hilvarenbeek is iedere dag vanaf 9h geopend, muv 25 december en 1 januari. Denk aan koffie, broodjes, gebak of een heus picknickarrangement. Of ben jij meer fan van sushi? Meer lekkers via de website of ter plaatse.
 • Bij de Zoete Zonde in Meerhout kan je op zaterdag en zondag langsgaan voor take away koffie en zoetigheden. Dit tussen 10u30 en 16u30. Op de andere dagen kan je ook steeds terecht in de goed gevulde automaat voor heel wat lekkers, zowel zoet als hartig.
 • Torenhof Ijskafee in Westerlo is geopend voor afhaal op woensdag, zaterdag en zondag van 8 tot 17u. Wie de wandeltocht goed wil starten haalt bij de bakkerij van Torenhof een afhaalontbijt of meeneem koffie of thee, gebak, koekjes, chocolade, ... 
 • De Heusche Bollaert in Putte is tijdens de kerstvakantie en bij mooi weer iedere dag geopend voor afhaal. En zelfs bij regenweer mag je Jeanette altijd bellen om af te spreken. Je bent er na afspraak steeds welkom voor of na je tocht voor pakweg een glühwein of warme chocomelk. 
 • Bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren in Reusel kan je tijdens de feestdagen 's namiddags ook bijna dagelijks terecht voor hun basis afhaalassortiment én iedere dag een dagspecilaiteit. Op 25 december en 1 januari gesloten. 
 • Smaakhoeve De Lochtenberg in Merksplas is geopend van woensdag tot zondag vanaf 10u. Je kan er in de boerderijwinkel, naast biologische groenten en fruit en hoeveproducten ook terecht voor bereide gerechten uit de boerderijkeuken. Gesloten op 25 december en 1 januari. 
 • Bij De Hollandershoeve in Reusel kan je ook de komende weken iedere dag terecht voor koffie met gebak of warme soep. Open vanaf 10h30. Gesloten op 25 december en 1 januari. 
 • Bistro-Cremerie Monida is tijdens de feestdagen iedere dag geopend vanaf 10u voor onder andere pannenkoeken en warme Brusselse wafels. 
 • Bij 't Koffiehoekske in Turnhout kan je in de maand december iedere zaterdag en zondag terecht voor take-away en dit vanaf 11h tot zonsondergang. Hij verwent je met zijn alomgekende heerlijke koffie en heel wat hartige en zoete lekkernijen. 
 • Bij Café Schuttershof in Zondereigen kan je een knapzak bestellen voor 8 euro met een broodmaaltijd en een drankje aangevuld met wat knabbels voor onderweg. Eén dag op voorhand te bestellen.

 

Gepubliceerd op 18 december 2020