Beringen, waar kinderen koning zijn

Kom dit jaar zeker met de kinderen op wandelavontuur in Beringen. Ontdek de verkoelende Kempense bossen in de natuurrijke Vallei van de Zwarte Beek, geniet van een landelijk tochtje stappen in het heuvellandschap van Paal of … ga voor een topbeleving op de mijnterrils van be-MINE met panoramische vergezichten op 100 meter hoogte.

NIEUW! Wandelen op kindermaat, 6-12 jaar!

  • Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet

Een nieuwe speelse gezinswandeling die vertrekt bij Toerisme Beringen. Hier krijg je een rugzakje mee met al het nodige materiaal voor onderweg. Vanaf dan ben je overgeleverd aan Pierewiet, de gele kanariepiet. Hij neemt je mee op sleeptouw op en rond be-MINE. Tsjilpend en fladderend voorziet hij je van leuke weetjes en daagt hij je uit voor de spannendste opdrachten. Wie alles tot een goed einde brengt, wordt beloond met een leuke verrassing.Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet is een wandelzoektocht op maat van gezinnen met kinderen (6-12 jaar). De tocht is ongeveer 4 km en is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Vertrekken kan je bij Toerisme Beringen, dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Info en reservatie (aangewezen) via toerisme@beringen.be of 011 42 15 52.

  • Kolenspoor-app

Deze interactieve wandeling laat je kennismaken met de verhalen rond het Kolenspoor. Twee goedgemutste Italiaanse vrienden, Fabrizio en Martino, nemen kinderen (6-12 jaar) en hun ouders mee en doorspekken de tocht met leuke opdrachten en spelletjes. Goed opletten want ze proberen je graag beet te nemen en durven al eens een grapje te maken. Deze wandeling kan je enkel doen met een tablet die je gratis kan ontlenen bij Toerisme Beringen. Je kan hem niet downloaden op je eigen toestel.

Gratis infobrochure 'Picknicken - wandelen - fietsen' in Beringen
Zin om wat te bewegen en interessante plekken te ontdekken, te voet of met de fiets? Bestel dan onze gratis infobrochure. We sturen je dan een exemplaar van ons gebundeld aanbod van fiets- en wandelplezier in Beringen. Bekijk ook zeker de picknick-opties.

Info en reservatie
Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203
Tel. +32 11 42 15 52
toerisme@beringen.be
www.toerismeberingen.be

Gepubliceerd op 30 september 2020