4x stappen voor jong en oud in Ravels

De uitgestrekte gemeente Ravels heeft een gevarieerd groen wandelaanbod voor groot een klein.

Voor de kleinste stappers

  • Het Grave Ravenpad

Vanaf november 2020 kan je in magische bossen een geïllustreerde kinderwandeling verkennen. Volksfiguren en mythische wezens uit oude verhalen worden op vertelplaten tot leven gewekt. De IJle Preien, de vrouwenspoken die in de Ravelse grafheuvels wonen, leiden je de weg naar het pas geboren ‘Witte Raafje’. Bovendien maakten enkele lokale ondernemers eetbare creaties speciaal in thema van deze wandeling. 2,5 km wandelplezier. Speciaal voor kinderen van 0 tot 6. Start: parking van het Gewestbos, Jachtweg 27 in Ravels.

  • Speelbos Baetenheide

Speelbos Baetenheide is een bos in deelgemeente Weelde waar je zo veel mag spelen en ravotten als je maar wilt. Je hoeft zelfs niet op de paden te blijven. Naast spelen kan je in het bos ook gezellig picknicken, wandelen, ontdekken, naar ijverige bijen kijken, kampen bouwen... Het speelbos is voor iedereen toegankelijk. Ontdek het zelf. Ingang via parking speelbos, Baetenheide in Ravels-Weelde.

Voor de oudere stappers

  • De Bruggeskeswandeling

In het Gewestbos Ravels, met 850 hectare één van de grootste bosgebieden van de provincie Antwerpen, wacht je 100% offroad wandelplezier. Beken, grachten en greppels doorkruisen het domein. Wees gerust, meer dan twintig houten bruggetjes houden je voeten droog. Via smalle, kronkelende zandpaadjes verken je een gevarieerd landschap met bos, graslanden, historische vennen en heide. Lengte: 10 km (ook kortere routes mogelijk). Bewegwijzering: rode driehoeken op witte achtergrond. Start: parking van het Gewestbos, Jachtweg 27 in Ravels.

  • Poppels Mooiste

Deze wandeling laat het aantrekkelijkste van deelgemeente Poppel zien. Je maakt er kennis met de Belgisch-Nederlandse grensstreek. Snuif het smokkelverleden op, kuier langs de Aa en ontdek de kleine straatgehuchtjes die ‘verloren’ liggen langs de Nederlandse grens. Geniet van de heerlijke natuur en open ruimte. Lengte: 10 km. Via knooppunten: 24-25-29-27-28-95-11-12-10-13-14-26-25-24. Start: parking achter Heemkundig museum “het Kaske”, Dorp in Ravels-Poppel.

Meer info
VVV Toerisme Ravels, Kloosterstraat 4
+32 14 65 21 55
www.toerismeravels.be

Gepubliceerd op 30 september 2020